A DXN kávé

DXN kávé egészséges és finom

1. Mit érdemes tudni a DXN-ről?

A DXN kávé jelentőségének és történetének megismeréséhez először magát a céget érdemes kicsit közelebbről megismerni. A DXN, malajziai központjából irányítva sikeresen megvalósítja a “One Dragon”, “One World – One Market” és “One Mind” koncepciót. A cég a Ganoderma gomba termesztésétől, feldolgozásától, egészen a fogyasztók felé irányuló marketing tevékenységig a teljes folyamatot felügyeli és egy kézben tartja. A DXN világszínvonalú vezetési rendszere, kutatási és fejlesztési tevékenysége, valamint csúcsminőségű termékei garantálják a vállalat és munkatársainak sikerességét. A DXN a világ direkt értékesítő vállalatai közül az előkelő 28. helyet foglalja el.

  • “One Dragon” modell: az egész folyamatot – a termesztést, a feldolgozást és a marketinget – egyedül a vállalat végzi, szigorú minőségellenőrzés mellett
  • “One World – One Market”: az egész világra kiterjedő csatlakozási lehetőség és bónuszrendszer minden törzsvásárló számára
  • “One Mind”: a vállalat és a törzsvásárlók egyazon szándékkal összpontosítanak a DXN üzletre

2. A DXN alapítója

A DXN-t – a világhírű Indiai Institute of Technology-n diplomázott – Dato’dr. Lim Siow Jin alapította 1993-ban. Szenvedélyes érdeklődése a gomba emberi egészségre gyakorolt jótékony hatása iránt, elvezette őt a pecsétviaszgomba (latinul Ganoderma lucidum) csodálatos világába. Kutatási eredményei elindították azon az úton, hogy a gyógynövények királyának tartott Ganoderma – vagy más néven Lingzhi-gomba, gyógyító tulajdonságait az emberek egészségmegőrzésének szolgálatába állítsa.

3. Ganoderma ültetvény

A DXN ganoderma ültetvény számos különleges és fontos jellemvonással büszkélkedik a csúcsminőségű pecsétviaszgomba termesztésben.

Ezek a különlegességek a következők:

  1. megfelelő klíma – forró és párás környezet 26-27 C fok hőmérsékleti tartományban
  2. tiszta víz – 7.0 7.9 pH fenntartásával
  3. friss levegő – az ültetvény messze van a lakott, szennyezett területtől, hogy biztosítsák a méreganyag mentességet termékeikben
  4. bio termesztés – természetes anyagokat úgy, mint rizs pelyvát és fűrészport használnak, rovarölő-szerek és szteroidok nélkül. Ezzel a módszerrel, több mint 200 fajta elsődleges és másodlagos szert állítanak elő, úgy mint enzim, koenzim, aminosav, vitaminok, szénhidrát és más nyomelemek amelyek megjavítják és fölerősítik a gomba minőségét, mennyiségét, növekedését és ellenálló képességét a kártevőkkel szemben.
  5. szövet kultúra módszer – 2 millió Ganodermát termelnek csúcsminőségű, egyszerű anya ültetvényen
  6. felfüggesztett elrendezési módszer – azért használják, hogy a nemkívánatos dolgok ne kerülhessenek érintkezésbe a Ganodermával, így annak növekedése biztosított

A DXN Ganoderma ültetvénye 70 hektáros területen fekszik. Ez a legnagyobb ültetvény Malajziában, és a legelső, amelyik megkapta a MS ISO 14001:2004 tanúsítványt a Lloyd’s Minőségbiztosítótól 2000 júliusában. Ez a tanúsítvány is biztosítja, hogy az összes pecsétviaszgomba művelési folyamat megfelel a MS ISO 14001 2004 szabványnak, és kielégít minden, a Környezetvédelmi Minisztérium által támasztott követelményt.

2007 novemberében a Mezőgazdasági Minisztérium akkreditálta a DXN Lingzhi ültetvényt a Malajziai Biotervbe, ami azt jelenti, hogy megfelel az MS1529:2001 szabványnak és az Okleveles Bioültetvény követelményeinek is.

4. Hol készül a DXN kávé?

A DXN gyógyszerészeti gyár 34.000 négyzetméteren terül el és világszínvonalú berendezésekkel szerelték fel. Ez az első Ganoderma feldolgozógyár Malajziában ami megkapta a TGA (Gyógyhatású Termékek Nyilvántartásba Vétele) oklevelét az Ausztrál Egészségügyi Minisztériumtól és a Lloyd’s Minőségbiztosítótól megkapta a MS ISO 9001 2000 oklevelet 1999 szeptemberétől. A legelsők között kapta meg a GMP (Jó Gyártási Gyakorlat) oklevelet a Maláj Egészségügyi Minisztérium Nemzeti Gyógyszerészeti Hivatalától.

A két DXN kávé feldolgozó gyár a 42.000 négyzetméteres beépített területtel és világszínvonalú létesítményekkel, ahol étel és italtermékeket állítanak elő.

A cégcsoport újonnan alapított gyára kozmetikai részlegből, valamint gyümölcslé- és enzimgyártó részlegből áll. A kozmetikai termékek gyártása megkapta a GMP oklevelet a Maláj Egészségügyi Minisztérium Nemzeti Gyógyszerészeti Hivatalától 2007 augusztusában. Ez a gyár hozzávetőlegesen 70.000 négyzetméteres területen fekszik.

A kutatás és fejlesztés a DXN küldetése, hogy biztosítsa a csúcsminőségű termékek gyártását. Ez a vállalat közös erőfeszítései nyomán, a kutatás fejlesztésében oda vezetett, hogy a DXN termékei megfelelnek a legmagasabb nemzetközi szabványnak, és annyira természetes eredetűek, amennyire csak lehetnek.

A kutatás fejlesztés szintén kihangsúlyozza a DXN hosszútávú célkitűzését, hogy elsődleges fontosságúnak tekinti a környezetbarát gyakorlatot és emberi egészséget a gyártás minden fázisában. Ha pedig tudni szeretnéd, hogy mitől olyan egészséges a DXN kávé, akkor olvasd el a többi blogbejegyzésemet is!

5 hozzászólás

5 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..